Most játszott

https://www.youtube.com/watch?v=HSgKUynRMMs

A Maccabi Világjátékok , másnéven Maccabiah a legnagyobb zsidó esemény a világon. Négyévente több, mint 10 000 fő (sportolók és kísérők) vesz részt a versenyen.

A világ negyedik legnagyobb sporteseményként tartják számon.

A Maccabi VAC Magyarország képviseletében hivatalosan 1989-óta vesz részt a Maccabi Játékokon. Az egyesület szervezésében számos sportoló és sportvezető utazik 4 évente Izraelbe, hogy találkozzon a több mint 9000 zsidó sportolóval, akik 80 különböző országból érkeznek.

A Maccabiah ( zsidó olimpia ) résztvevői, férfiak és nők, fiatalok és idősek, amatőrök és professzionális versenyzők, akik összemérik tudásukat számos sportágban, az ország teljes területén számos helyszínen.

A Maccabiah több, mint verseny!

A sport és a versenyzés egy olyan kapu a zsidók számára, amin keresztül közelebb kerülhetnek a közösség, és a zsidó élet minden területéhez. A Maccabiah a zsidó identitás megélése a résztvevők számára, minden sportot szerető zsidónak kiemelkedő esemény.

https://www.maccabi.org/sport/maccabiah

A 2017-es Maccabiah Magyar Delegációja a legsikeresebb, és a legnépesebb delegáció volt az  esemény magyar részvételének történetében.

A Maccabiah alatt a résztvevők a versenyeken kívül megismerhetik az országot, találkozhatnak zsidó sportolókkal a világ minden pontjáról. Betekintést kapnak az ígéret földjének kultúrájába és gazdag szépségeibe. A világjátékok alatt a sportolók koncerteken, kulturális és vallási programokon is részt vesznek az ország teljes területén.

A sportolóknak az izraeli verseny sokkal több mint egy verseny, megismerése saját kultúrájuknak és múltjuknak, valamint nemzetközi kapcsolatokat alakítanak ki.

Egy a cél, szorosan kapcsolódni Izraelhez és a zsidó kultúrához.

A Maccabi VAC meggyőződése, hogy a sport egy kitűnő lehetőség közelebb kerülni a zsidó élethez és közösséghez.

Minden sportoló, aki részt vesz a versenyen, nagykövete lesz a Maccabiah versenynek, a zsidó sportnak és a cionista Maccabi Világ közösségének!

 

A Maccabi VAC Hungary Magyarország egyetlen zsidó sportegyesülete. Az egyesület célja a sport megszerettetése, és a sporton keresztül a zsidó identitás fejlesztése. A klubban számos, szakosztály működik különböző korcsoportokban:

A sport mellett az egyesület kiemelt figyelmet fordít arra is, hogy rendszeresen szervezzen olyan közösségi eseményeket, ahol gyerekek és felnőttek egyaránt jól érzik magukat a különböző sportok kipróbálásakor. Évente rendszeresen szervezünk sportversenyeket, bajnokságokat, bemutatókat és ünnepi programokat, melyek során a sportkedvelő családok kedvükre szórakozhatnak.

A zsidó sportolóknak lehetőségük van az egyesületen keresztül részt venni nemzetközi sporteseményeken, mint az Izraelben négy évente megrendezésre kerülő Maccabi Világjátékok, vagy a mindig más helyszínen megrendezésre kerülő Európai Maccabi Játékok.

A Maccabi VAC Hungary tagjainak száma folyamatosan bővül, ezért, ha érdekel, hogyan sportolhatsz együtt akár alkalmanként, akár rendszeresen azonos érdeklődésű sportolókkal, akkor írj nekünk az info@maccabi.hu e-mail címre.