A Maccabi Világjátékok a legnagyobb zsidó esemény a világon. Négyévente több, mint 10 000 fő (sportolók és kísérők) vesz részt a versenyen. A világon, a negyedik legnagyobb sporteseményként tartják számon.

A Maccabi VAC 1989-óta vesz részt a Maccabi Játékokon. Az egyesület képviseletében számos sportoló és sportvezető utazik Izraelbe, hogy találkozzon a több mint 9000 zsidó sportolóval, akik 70 különböző országból érkeznek.

A Maccabiah résztvevői, férfiak és nők, fiatalok és idősek, amatőrök és professzionális versenyzők, akik összemérik tudásukat számos sportágban, rengeteg helyszínen.

A Maccabiah több, mint verseny!

A sport és a versenyzés egy olyan kapu a zsidók számára, amin keresztül közelebb kerülhetnek a közösség, és a zsidó élet minden területéhez. A Maccabiah a zsidó identitás megélésének egy olyan pozitív üzenete, ami minden sportot szerető zsidó számára kiemelkedő esemény.

A 2017-as Magyar Delegáció a legsikeresebb, és a legnépesebb delegáció volt a Maccabiah magyar részvételének történetében.

A Maccabiah alatt a résztvevők a versenyeken kívül megismerhetik az országot, találkozhatnak zsidó sportolókkal a világ minden pontjáról. Betekintést kapnak az ígéret földjének kultúrájába és gazdag szépségeibe. A programok során a sportolók koncertekre, kulturális programokra is eljutnak az ország teljes területén.

A hazatérő Magyar sportolók feltöltődve energiával, elhivatottan folytatják tevékenységüket. Számukra a zsidó elkötelezettség kimagasló fontosságú lesz a környezetükben.

A sportolóknak az izraeli verseny sokkal több mint egy verseny, megismerése saját kultúrájuknak és jövőjüknek. Egy cél, ami szorosan kapcsolódik Izraelhez és a zsidó kultúrához.

A Maccabi VAC meggyőződése, hogy a sport egy kitűnő lehetőség közelebb kerülni a zsidó élethez.

Minden sportoló, aki részt vesz a versenyen, nagykövete lesz a Maccabiah versenynek, a zsidó sportnak és a Maccabi Világ közösségének!

 

A Maccabi VAC Hungary Magyarország egyetlen zsidó sportegyesülete. Az egyesület célja a sport megszerettetése, és a sporton keresztül a zsidó identitás fejlesztése. A klubban számos, különböző korcsoportú szakosztály működik:

  • tenisz
  • lovaglás
  • torna
  • atlétika
  • tájfutás
  • kosárlabda
  • futsal
  • vízilabda
  • zumba
  • krav maga

A sportolók mellett az egyesület figyelmet fordít arra is, hogy rendszeresen szervezzen olyan közösségi eseményeket, ahol kisgyerekek és felnőttek egyaránt jól érezhessék magukat, különböző sportok gyakorlásakor, kipróbálásakor. Évente több alkalommal szervezünk sportversenyeket, bajnokságokat, bemutatókat és ünnepi programokat, melyek során a sportkedvelő családok kedvükre szórakozhatnak.

A kiemelkedő atlétáknak lehetőségük van az egyesületen keresztül részt venni nemzetközi sporteseményeken, mint az Izraelben négy évente megrendezésre kerülő Maccabi Világjátékok, vagy a mindig más helyszínen megrendezendő Európai Maccabi Játékok.

A Maccabi VAC Hungary tagjainak száma folyamatosan bővül, ezért ha érdekel, hogyan sportolhatsz együtt akár hobbiként, akár hivatásként azonos érdeklődésű fiatalokkal, akkor írj nekünk levelet az info@maccabi.hu e-mail címre.