A Maccabi Világjátékok a legnagyobb zsidó esemény a világon. Négyévente több, mint 10 000 fő (sportolók és kísérők) vesz részt a versenyen. A világon, a negyedik legnagyobb sporteseményként tartják számon.

A Maccabi VAC 1989-óta vesz részt a Maccabi Játékokon. Az egyesület képviseletében számos sportoló és sportvezető utazik Izraelbe, hogy találkozzon a több mint 9000 zsidó sportolóval, akik 70 különböző országból érkeznek.

A Maccabiah résztvevői, férfiak és nők, fiatalok és idősek, amatőrök és professzionális versenyzők, akik összemérik tudásukat számos sportágban, rengeteg helyszínen.

A Maccabiah több, mint verseny!

A sport és a versenyzés egy olyan kapu a zsidók számára, amin keresztül közelebb kerülhetnek a közösség, és a zsidó élet minden területéhez. A Maccabiah a zsidó identitás megélésének egy olyan pozitív üzenete, ami minden sportot szerető zsidó számára kiemelkedő esemény.

A 2013-as Magyar Delegáció a legsikeresebb, és a legnépesebb delegáció volt a Maccabiah magyar részvételének történetében. A Magyar Sportolók 20 érmet nyertek a játékokon, amivel az országok közötti versenyben bekerültünk a legjobb 13 közé.

A Maccabiah alatt a résztvevők a versenyeken kívül megismerhetik az országot, találkozhatnak zsidó sportolókkal a világ minden pontjáról. Betekintést kapnak az ígéret földjének kultúrájába és gazdag szépségeibe. A programok során a sportolók koncertekre, kulturális programokra is eljutnak az ország teljes területén.

A hazatérő Magyar sportolók feltöltődve energiával, elhivatottan folytatják tevékenységüket. Számukra a zsidó elkötelezettség kimagasló fontosságú lesz a környezetükben.

A sportolóknak az izraeli verseny sokkal több mint egy verseny, megismerése saját kultúrájuknak és jövőjüknek. Egy cél, ami szorosan kapcsolódik Izraelhez és a zsidó kultúrához.

A Maccabi VAC meggyőződése, hogy a sport egy kitűnő lehetőség közelebb kerülni a zsidó élethez.

Minden sportoló, aki részt vesz a versenyen, nagykövete lesz a Maccabiah versenynek, a zsidó sportnak és a Maccabi Világ közösségének!

 

Maccabiah 2017

 

2017. nyarán a Maccabi VAC csapata ismét részt vesz a Maccabi Világjátékokon Izraelben. Eddig minden alkalommal kiemelkedő teljesítménnyel zártuk a versenyzést, ami jövőre sem lesz másképp. Ezúton várjuk ambiciózus sportolóink jelentkezését ifjúsági, felnőtt és masters kategóriában a maccabiah2017@maccabi.hu e-mail címre.

Tekintsd meg a 2017-es Maccabiahról szóló videókat!

Nézd meg, milyen sportokban tudsz indulni 2017-ben!

Várjuk jelentkezésed!

Maccabi_rollup_2017_85x200_layout-09_final

 

Korábbi képek:

Maccabiah: http://maccabi.hu/maccabi-media/nggallery/16-maccabiah-2001

 

Korábbi videók: